уторак, 15. јул 2014.

Milk kocke recept

Sastojci:
Kore:
• 6 jaja
• 6 kašika šećera
• 6 kašika brašna
• 1 prašak za pecivo
• 4 kašika kakaoa
• 6 kašika tople vode
Milk krem:
• 1l mleka
• 100g gustina
•  4 kašika šećera
•  100g bele čokolade
•  250g margarina
• 150g šećera u prahu
Toping:
• 200g mlečne čokolade
• 5 kašika mleka
• 4 kašika šećera
• 150g margarina
Priprema:
1.Jaja umutiti sa šećerom .
2.Brašak,prašak za pecivo i kakao pomešati.Dodati umućenim jajima i sve lagano zamešati.
3.Dodati vodu i sjediniti masu.
4.Razliti u veći pleh postavljen papirom za pečenje (koru preseći na pola).
5.Peći na 180 C,20minuta.
Milk krem  priprema:
6.Od litra mleka odvojiti 150 ml i zamešati sa gustinom i šećerom.
7.U preostalo mleko dodati belu čokoladu i staviti da provri.
8.U provrelo mleko dodati gustin i kuvati dok ne dobije potrebnu gustinu.
9.Kada se ohladi ,dodati umućen margarin sa šećerom u prahu.
10.Čokoladu, šećer, mleko i margarin kuvati sve dok se sastojci ne sjedine. Kremu ohladiti, tako da bude kao omekšali margarin.
Filovanje:
Koru premazati belim filom, zatim premazati topingom, staviti drugu koru i ponoviti postupak.















Elena 

Нема коментара:

Постави коментар