недеља, 13. јул 2014.

Jafa torta recept

Sastojci:
•1 kg mešavine keksa (koristite bilo koji keks koji imate-čokoladni keks,plazma keks,napolitanke itd...)
•1 kutija jafa keksa
• sok od jedne pomorandže
• narendana pomorandžina kora
• 300 ml mleka
• 100 g margarina
• 2 šlag krema ili ulupana slatka pavlaka
Priprema:
U dublju činiju staviti 1kg mešavine keksa i u to dodati sok i narendanu koru od pomorandže.Istopiti margarin i mleko u šerpici,a zatim lagano dodavati u činiju (u zavisnosti od toga kakav ste keks stavljali možda Vam treba malo manje mleka nego što piše).Dakle,pažljivo sipajte mleko,da ne bi bilo suviše retko.Dobro mešajte dok se smesa relativno ne sjedini (treba da se sjedini 90%,a ono ostalo treba da se šareni kada se torta bude sekla.Ostaviti tortu da se pohladi.Na tacnu poređati jafa keks (ostaviti nekoliko keksića za dekoraciju) i odozgo staviti prethodnu napravljenu smesu i lepo oblikovati i izravnati.Ulupati slatku pavlaku ili umutiti 2 šlaga i staviti odozgo.Fino poravnati nožem.Sa strane ukrasiti jafa keksom iseckanom na trakice.
Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар